keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Marja-aikaan...


Kävin eilen mustikassa. Säätiedotus lupasi vasta illaksi sadetta, joten päivä oli hyödynnettävä, sillä tänään luvassa onkin taas koko päiväksi sadepisaroita....
Tämän vuoden mustikat ovat kooltaan isohkoja, varmaan sadesäillä on oma osuutensa tuohon koko-asiaan. En sinällään toivo hellekelejä, mutta josko tuota sadetta tulisi vähemmän. Kosteus sateiden jälkeen tuntuu niin inhottavalta, ja joka paikka on niin vetistä. Aurinkoa kiitos, ei hellettä olisi minun säätoiveeni loppukesäksi. 
No, jokatapauksessa illalla syötiin mustikka-mansikkamaitoa,  ja kylläpä se maistuikin hyvältä! Mustikoita on tänä vuonna kyllä niin reippaasti, että marjoja saa kyllä helposti pakastimeenkin talvea varten. Eilisen päivän tulos oli noin 10 litraa marjoja, ja kotimatkalla vielä kaksi leipäpussillista kantarelleja. "Varma" sienipaikka ei pettänyt tänään. Itseasiassa bongasin kantarellit tuolta jo viikko sitten, mutta jätin ne riskillä kasvamaan, ja näköjään riskinotto kannatti, koska siellä ne keskellä vihreää sammalta törröttivät. Sienivuodesta on odotettavissa hyvä :) Kesäkenkien ykkönen on tänä suvena ollut ehdottomasti kumpparit! Parasta aikaakin kumppArit ovat kuivumassa, ja kohtahan ne on vedettävä jalkoihin, jos meinaa tänn ulkona pistäytyä....voi tätä Suomen kesää.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti