maanantai 6. heinäkuuta 2015

DIY Kangastaulu

Moneen kertaan olen hehkuttanut kirppiksiä, niin aion tehdä nytkin. Löysin nimittäin kesäkuun alun torikirppikseltä kivannäköisen ja kokoisen palan Marimekon Nuuk- merkkistä kangasta. Mielessäni on pidemmän aikaa pyörinyt visio kangastaulusta oman työhuoneen seinälle. Kangas siis suorastaan tupsahti eteen, joten pakkohan se oli 5 euron hintaan kotiuttaa. En aikaisemmin ole kiinnittänyt tähän kuosiin sen enempää huomiota, mutta koska myytävänä oli vain yksi pala tuota kuviota, niin se näyttikin tosi kivalle. Värit on kirkkaita, ja jotenkin kangas on mielestäni satumaisen kaunis.

Taulun kehyksiä tulikin sitten vatuloitua kauemmin; mietin taululistoista tehtyä kehikkoa, mutta siihen olisin tarvinnut hankkia vahvan nitojan. Netin avustuksella hoksasin sitten, että canvastaulun pohjaan saa helposti ja yksinkertaisesti pingotettua kankaan, joten pikavisiitti Clas Ohlsonille ja sieltä sopiva taulupohja mukaan.
Ja loppu olikin simppeliä; kankaan silitys, ja aina vastapuolelta pitkillä nastoilla kankaan kiinnitystä taulupohjaan sekä lopuksi rautalankasysteemi taakse ripustamista varten. Helppoa, nopeaa ja mukavaa hommaa!
Ja tällainen siitä tuli:


Pitää jatkossakin pitää silmänsä auki, kun kesäisiä kirppiksiä kiertelee. Kesäkirppiksiltä sattuu aina silloin tällöin tekemään kivoja löytöjä, ja kesä on mitä mainiointa aikaa itse tuunailemiseen. Itse tuunailtuja tauluideoita pyörii mielessä lisääkin, joten saapas nähdä syntyykö niistä jotain kodin seiniä koristamaan.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti