Tein eilen pitkästä aikaa mustikkakukkoa eli rättänää. Kouluaikoina kotitalouden tunnilla kotsan opettaja teetätti tätä herkkua joka syksy heti koulun alettua elokuussa. Siitä on mieleeni jäänyt mitä oivallisin herkku näin mustikka-aikaan. Niinpä sitten eilen tekaisin jälkiruoaksi "padallisen" tätä herkkua :)
Ohje on mukaeltu netistä, mutta suurinpiirtein näin sen tein:
Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
n. 2,5 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Taikina taputellaan uunivuoan pohjalle (jätä puolet taikinasta säästöön).
Täyte:
Täyte:
n. 5-6 dl mustikoita
reilu 1dl sokeria (käytin osaksi hillosokeria)
2 rkl perunajauhoja
Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pohjataikinan päälle. Lopusta taikinasta taputellaan kansi mustikkatäytteelle.
Mustikkakukkoa paistetaan 200 asteessa noin 40-45 min.
Rättänä on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä vaniljakastikeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti