lauantai 1. elokuuta 2015

Mustikkakukko eli Rättänä

Tein eilen pitkästä aikaa mustikkakukkoa eli rättänää. Kouluaikoina kotitalouden tunnilla kotsan opettaja teetätti tätä herkkua joka syksy heti koulun alettua elokuussa. Siitä on mieleeni jäänyt mitä oivallisin herkku näin mustikka-aikaan. Niinpä sitten eilen tekaisin jälkiruoaksi "padallisen" tätä herkkua :)

 

Ohje on mukaeltu netistä, mutta suurinpiirtein näin sen tein:
Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
n. 2,5 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
 Voi ja sokeri vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Taikina taputellaan uunivuoan pohjalle (jätä puolet taikinasta säästöön).
Täyte:
n. 5-6 dl mustikoita
reilu 1dl sokeria (käytin osaksi hillosokeria)
2 rkl perunajauhoja
Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pohjataikinan päälle. Lopusta taikinasta taputellaan kansi mustikkatäytteelle.
Mustikkakukkoa paistetaan 200 asteessa noin 40-45 min. 
Rättänä on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä vaniljakastikeen tai vaniljajäätelön kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti