sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Uusi harrastus 😊

Voihan minit sentÀÀn!! Olen ihan koukussa...nimittĂ€in ministelyyn. Liityin syksyn alkaessa paikalliseen nukkekotikerhoon, enkĂ€ alussa tiennyt mihin kaikkeen tĂ€mĂ€ on johtanut. 

Muutaman vuoden ajan mielessĂ€ni on liikkunut ajatus pienen sekatavarakaupan perustamisesta nukkekotikoossa. Puinen tiski ja vaaka siinteli mielessĂ€ni, ja tĂ€nĂ€ syksynĂ€ sitten pÀÀtin tehdĂ€ tuolle haaveelleni jotain. Koko syksy on ollut yhtĂ€ uuden oppimista. Joka toinen viikko kokoontuva kerho on opettanut, ettĂ€ mikÀÀn ei ole roskaa ja vain mielikuvitus on rajana, kun nukkiskoossa ideoidaan uusia juttuja. Metalliset tuikkukynttilĂ€n  "raamit" tai maitopurkin muoviset korkit ovat avanneet aivan uuden maailman minulle. HĂ€mmĂ€stelen joka kerta taitavia kerholaisia, jotka ideoivat ja toteuttavat mielestĂ€ni mahdottomasta mahdollista ;) Mielikuvitus on kehittynyt syksyn aikana hurjasti, kun yritĂ€n vĂ€kerrellĂ€ ja miettiĂ€ mitĂ€ mistĂ€kin saisi aikaiseksi.

TÀnÀÀn kerhomme jÀrjesti nukkekodin kodinkoneiden nÀpertelypÀivÀn. Teimme porukalla kahvinkeittimen ja muita pieniÀ kodinkoneita. Kahvinkeitin oli yllÀttÀvÀn haastava, mutta hyvÀllÀ tavalla opettava. TekemisessÀ sai kokeilla balsan leikkaamista, hiomista, pienen reiÀn tekemistÀ muovihelmeen, sekÀ kynsilakalla maalaamista (oikean vÀrisÀvyn saamiseksi). TÀllÀisen sain noin neljÀn tunnin ahertamisen jÀlkeen aikaiseksi...


LisÀksi ehdin tehdÀ talousvaa'an, joka olikin huomattavasti helpompi tehdÀ kuin tuo kahvinkeitin.


Muutamia juttuja vielÀ varastoon ja kaupan hyllyt alkavat hahmottua. Nyt vaan pitÀÀ pÀÀttÀÀ, ettÀ teenkö ekaksi ns. yhden huoneen roomboxin vai pitÀisikö sittenkin tehdÀ ihan kunnon nukketalo? Varastossa odottaa lapsena saatu Lundbyn nukkekoti, joka entisöinnillÀ varmasti tulisi edukseen. Taas on siis yksi projekti saanut alkunsa...saapa nÀhdÀ miten tÀmÀ lÀhtee tÀstÀ kehittymÀÀn ;)

Takana on kaiken kaikkiaan mahtava viikonloppu; eilinen vierĂ€hti Tampereen KĂ€sityömessuilla ja tĂ€nÀÀn siis tuo nĂ€pertelykurssi. Tampereen messuista myöhemmin lisÀÀ, sieltĂ€kin mukaan tarttui yhtĂ€ sun toista mukavaa ja ainakin miljoona ideaa!! 




1 kommentti:

  1. Heippa! Iloisia uutisia!
    Olet voittanut blogiarvonnassani!
    Laitatko minulle osoitetietosi spostilla osoitteeseen: aamuntytto@gmail.com niin saadaan sinulle paketti postiin!
    http://kerailynriemua.blogspot.fi/

    VastaaPoista