maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ohraleipää

Viileiden ilmojen innostamana innostuin kokeilemaan leivänpaisto-taitojani. Luulin tekeväni ohrarieskoja, mutta hämmästyksekseni niistä tulikin leipiä :) 

Ensikertalaiseksi leivänpaistajaksi olen itseeni tyytyväinen. Leipien muoto ja leikattavuus on OK!  Osasin alustaa taikinan, koskapa se kohosi komeasti ja paistui uunissa tasaisesti. Sekoitin ohrajauhojen joukkoon hieman vehnäjauhoja, ja se saattoi olla se ratkaiseva juttu mm. makuun. Maku oli sopivan leipämainen, ei liian tiivis, mutta ei myöskään liian höttö.

Ohraleipien kaveriksi tein raparperikiisseliä. Löysin pakastimesta vielä viimekesäisiä mansikoita rasiallisen, jonka sekoitin kiisselin joukkoon. Ja kylläpä nuo yhdessä maistuivatkin hyvälle. Lämmin leipäviipale kera sulavan voin ja raparperikiisseli vanhan ajan vaniljakastikkeella höystettynä. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti