torstai 5. kesäkuuta 2014

Käymisen arvoinen paikka

Taannoisella Helsingin reissulla pistäydyin Mustialassa, Elimäellä. Paikka on luonnonkaunis ja ehdottomasti kiva stoppipaikka verrattuna perinteisiin huoltoasemiin. Lisäksi innokas puutarhuri löytää sieltä monenmoista joko ostosten tai ideoiden muodossa.
Kun itse osuin paikalle siellä oli melkoinen vilinä, ja linja-autoja turisteineen oli paikalla ainakin kaksi. Koska aikaa oli todella vähän katsastin puutarhakaupan tarjonnan. Tarjolla oli puita ja pensaita sekä taimia laidasta laitaan. Tosin monessa kohtaa oli vaan yksi tai kaksi taimea jäljellä, lienee turistit itäisestä naapurista tehneet ostoksiaan ennen minua. Hintataso oli mielestäni varsin kova. Tomaatin taimista pyydettiin 4 tai 5 euroa. Taimet olivat kylläkomeita, mutta silti meilläpäin tänä keväänä maksoin "parhaimmillaankin" "vain" 3 euroa kalliimmasta tomaatin taimesta. No, anyway, hyvä jos taimikauppa on käynyt.

Puutarhan puolella oli paljon myös kukassaan olevia puita ja pensaita. En ole varma kaikkien seuraavien nimistä, joten en uskalla laittaa  mitään nimiä, etten vaan anna väärää informaatiota ;)Kannattaa siis ehdottomasti pysähtyä. Pihapiiristä alkaa luontopolku, en kyllä tullut yhtään katsoneeksi miten pitkä se mahtaa olla. Ainakin se näytti kivalta ja selkeältä, parempi termi lienee puistopolku, jonka varrella on paljon nähtävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti