sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kukkasipulit maahan

Eilen saatiin vihdoin ja viimein haravointihommat loppuun. Samalla raivasin kesäkukat kompostiin ja siirtelin ruukut talvisäilöön. Pidin itselleni "porkkanana" pihatöiden loppuunsaattamisessa, että en saa/enkä pysty istuttamaan ensi kevään kukkasipuleita, jos kukkapenkki on täynnä lehtiä ;) Ilmeisen toimiva kikka, koska eilinen haravointiurakka oli melkoisen "kevyt". 
Ostin sipuleita alennushinnoilla, ilmeisesti kuuluin paikallisessa agrimarketissa "myöhäisherännäisten" joukkoon, koska myyjä kehotti pikapikaa istuttamaan sipulit (ja tästä kehotuksesta on jo puolitoista viikkoa ;o) No, sainpahan edullisesti ja ainakaan meillä ei maa ole vielä jäässä, joten istutushomma oli sinällään helppo.


 Laitoin sipulit kananmunakennoihin (niksipirkan niksi ;)). Vaivaton ja samalla kenno suojelee jäätymiseltä jonkin verran.Nytpä sitten vaan ensi kevättä odottamaan, on meinaan niin paljon uusia tuttavuuksia minulle tulossa. Toivottavasti vaan pihassa ei ole myyriä, jotka innostuvat istutuksistani...


Laitanpa vielä itselleni muistiin, mitä kaikkea maasta pitäisi ensi keväänä puskea:
Kukkasipulilajitelma;
- Isokevättähti
- Balkaninvuokko
-Syklaaminarsissi
-Tummahelmililja
- Kultasahrami
- Kevätkurjenmiekka
- Idänsinililja
- Isokevättähti, sininen
- Villitulppaani
Lisäksi:
- Krookuslajitelma
- Narsissi "Tete"
- Isoja punaisia tulppaaneja

Olipa ihana istuttaa ensi kevään kukkaloistoa. Tänään sitten hain metsästä sammalta, ja suunnittelen jonkinlaista pikkukuusi-sammal-jäkälä-käpy-asetelmaa terassille. Kyllä luonto on täynnään mitä ihanimpia materiaaleja. Ensi viikonlopuksi on suunnitteilla metsäretki ja lisää matskujen hakua sieltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti