sunnuntai 18. toukokuuta 2014

TinyTim

Ihanan kesäinen päivä! Hyvä päivä pihahommille ja etenkin puutarhatöille. Kurkistus kasvihuoneeseen ja lämpötila-arvio siellä varmasti yli +30 astetta. Uskalsin siis istuttaa ekan omakasvattamani tomaatin taimen. Ja voi, mikä riemu valtasi mielen, kun siis sain kuin sainkin tomaattini kasvuun ensimmäsitä kertaa siemenestä alkaen. Tähänkin voi jäädä koukkuun, joten ensi kevättä silmällä pitäen täytynee perehtyä tomaattilajikkeisiin tarkemmin.
Tämä lajike on siis TinyTim. Siemenpussin mukaan pieniä ja erittäin makeita punaisia tomaatteja on lupa odottaa loppukesällä. Toivottavasti kasvuolosuhteet pysyvät optimaalisina, niin kenties kesemmällä saa popsia kirjainmellisesti omia tomaatteja. En uskaltanut vielä istuttaa kuin yhden taimen kasvihuoneeseen, loput viisi taimea ovat ulkoilleet varovaisesti eilen ja tänään. Niiden istututtamisen aika on vähän myöhemmin (kaiken varalta).
Siinä se nyt orpona nököttää... Istutin kaveriksi laventelia ja oreganoa parvekelaatikkoon. Samoin toin muutaman samettikukan taimen (nekin omakasvattamia) kasvihuoneeseen, ettei tomaattiparka ihan yksinään tarvitse olla ;) Kasvihuoneen seinustalle tein kukkapenkin, johon kylvin kehäkukan ja auringonkukan siemeniä sekä muutaman hujopiksi kasvaneen auringonkukan taimen. Venähtäneet taimet tuin kepeillä, josko nuo siitä elautuisivat.


Paljon saa aikaiseksi kun ryhtyy hommiin, tosin monta ja monta hommaa on vielä tekemättä. Toivotaan, että ilmat pysyisivät aurinkoisina tai jos pitää sataa, niin lämpöä kuitenkin riittäisi. Luvattu on ainakin ensi viikoksi hyviä ja aurinkoisia kelejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti