sunnuntai 14. helmikuuta 2016

PaperPiecing

Olenpa taas innostunut uudesta! Mittailin ja viivailin uuden tilkkutyötekniikan, paperpiecingin. Valitsin tämän tekniikan opetteluun kettuaiheen. Kangasvarastossa on ihania oranssikankaita, joita haluan käyttää tähän. Onneksi olen malttanut mieleni, enkä ole silpunnut oransseja vielä mihinkään, vaan teen tuo ketun ensiksi ja sitten loput voi käyttää esim. hirsimökkiin. Hirsimökkitekniikkakin on vallan kiva, ja taipuu moneksi. 
Harsokangasta, lyijykynä ja tarkka viivain, siinä tärkeimmät työvälineet näin alkuvaiheessa. Sopivaan kokoon suurennettu malli ja homma alkaa alkuvalmisteluiden osalta olla siinä. Sain viime viikon tilkkuryhmän kokoontumisessa kotiläksyksi piirtää ketun harsokankaalle ja huomenna on tarkoitus sitten ommella noista paloista kettu. En kyllä yhtään tiedä miten, mutta intoa ainakin riittää, joten eiköhän tuosta kettu saada aikaiseksi. Opettaja piirsi "apuviivat" eli nuo sektorit, missä mikäkin pala otetaan käsittelyyn. Ketusta voisi syntyä tyyny tai kassi, saa nähdä kumpi?



Kivaa, mutta tarkkaa puuhaa tuo jäljentäminen on. Saapa nähdä, miten tuosta homma etenee. Seuraavaksi tikkausprojektin kimppuun. Tassuja pitäisi tikata useampi tänään, että sekin projekti etenisi sitten huomenna taas eteenpäin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti