torstai 25. kesäkuuta 2015

Herajärven kierroksella

Viikko takaperin olin valloittamassa Kolia! Tarkemmin sanottuna tein kahden päivän ja hänen yön reissun Kolille, jossa vaelsin yhteensä noin 40 kilometriä. Herajärven kierros on suhteellisen haastava maastoltaan, mutta ei mahdoton. En ole sen kummemmin "vaeltajatyyppi" , mutta tykkään liikkua luonnossa ja ehkä vähän haastaa itse itseäni... Idea vaelluksesta syntyi oikeastaan aika ex tempore, koska kesä on antanut odottaa itseään ( eikä siis helteistä ole ollut tietoakaan) on sää mitä otollisin juuri vaeltamiseen. Kamat rinkkaan ja menoksi! Olennaista on hyvät ja asiaan sopivat kengät, sillä jos kengät ovat huonot tai eivät vaelluksen tarkoitetut on käveleminen välillä kivikossa välillä kanervikossa suht haasteellista. Hyviä vaeltamiseen tarkoitettuja jalkineita ei voi koskaan korostaa liikaa, kun kyse on useammasta kymmenestä kilometristä.

Lähdin reissuun Kolin huipulta, ja siitä reitti jatkui vaihtelevassa maastossa kohti Kiviniemen laavua, jossa olin yötä.  Ensimmäisenä päivänä matkaa taittui noin 18 kilometriä sopivasti taukoja pitkin päivää. Illalla maistui retkieväs ja sauna. Oli nimittäin yllätys, että Kiviniemen laavulla oli yleisessä käytössä oleva sauna, ja mahdollisuus saunomiseen sekä uimiseen. En kyllä tohtinut tai jaksanut uida, mutta sauna oli kyllä sitäkin nautinnollisempaa. Nukkumista häiritsi hieman muutama (?) itikka mutta toisaalta itikat oli etukäteen tiedossa, joten asenne ratkaisi tässäkin....

Kokonaisuutena huikea reissu! Vaikka jossakin kohdin rinkka painoi selkää, itikat hyökkäsivät, ja loppukilometreilla kengät hankasivat, niin mukavaa oli! Herajärven kierrosta voin suositella jokaiselle, joka tykkää luonnossa liikkumisesta ja hiukan extreme-henkisestä seikkailusta!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti