lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hello, Forest!

Tänään vietetään kansainvälistä Metsäpäivää. Omapa hyvä, että metsällekin on olemassa oma päivänsä. Koleahkosta säästä ja tuulesta huolimatta tänäänkin ulkoiltiin koirulin kanssa missäpä muuallakaan kuin metsässä. Hanki kestää edelleen, vaikka kyllä nuo lumet viikossa ovat sulaneet taas hieman.

Mikähän juttu siinä tuossa metsässä on? Wikipedian määrittelyn mukaan kyse on biotoopista, joka koostuu pitkistä yleensä puurunkoisista kasveista, joiden latvusto muodostaa yhtenäisen peitteen. Metsät puhdistavat ilmaa, joten metsä on tärkeä eliöstön hengissä säilymiselle.
Viisaita sanoja, itse miellän metsän enemmän paikaksi, joka on täynnä sellaista hiljaisuutta, jota nykyään ei muualla ole. Hiljaisuutta, tuulen huminaa ja loputonta äärettömyyttä, sitä metsä edustaa minulle. Liikun mielelläni metsässä, kaikessa rauhassa pysähdellen ja ihmetellen. Tykkään kaikkien vuodenaikojen vaihtelusta metsässä. Keväällä heräävä metsä tai talviunille vaipuva metsä, yhtä kaikki  jokaisessa vuodenajassa metsässä oma tunnelmansa.
Hyvä Metsä! Iloa metsänpäivänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti