lauantai 16. huhtikuuta 2016

Tuunatut kukkaruukut

Kevät alkaa olla jo sen verran pitkällä, että yrtit alkavat kaivata isompia ruukkuja. Käväisin tänään Sinooperissa ja löysin kivan mattamaalin erilaisille pinnoille tarkoitettuun maalaamiseen.  Väriskaala oli laaja, ja päädyin parin kolmen eri sävyn vatuloimisessa turkoosiin. Hiekan sävy ja Old White olisi myös mukavia, mutta ajattelin, että vihreät yrtit ja turkoosisävy käyvät kivasti yhteen. Maali on ilmeisesti aika riittoisaa, sillä purkissa luvataan maalin riittävän jopa 2-4 neliömetrin alalle.


Ekaksi oli kokeiltava kukkaruukkuja. Keksin kivan  idean ensi viikonlopun synttäreille, että tuunaan kukkaruukun (ensin maalia ja sitten jotain kivaa koristusta ympärille) ja istutaan siihen synttärisankarille orvokin. Synttärisankari on 7 vuotta täyttävä kummipoika, joten osaa varmasti itse hoitaa orvokkiaan ja orvokit ovat pidempi-ikäisiä kuin leikkokukat. Toki lapselle on luvassa muutakin lahjaa. Pinterestissä on vaikka miten paljon erilaisia ruukkuideoita kukille ja muille kasvoille. Olipa joku kokeillut perunan kadvatustakin kukkaruukuissa! 

Löysin Sinooperista myös kivankokoisen telamaisen pensselin. Arvoin pitkään, että "tekeekö" tuolla mitään, mutta onneksi ostin, sillä telapensselillä oli tosi hyvä maalata ha ruukun pinnasta tuli sopivan "rosoinen". Huokoisen näköinen pinta sopii hyvin tämäntyyppisiin ruukkuihin. 



Turkoosiväri on kyllä nappivalinta! Ihanan hempeä ja mattapinta tekee ruukuista kyllä niin kivat. Joudun varmaankin kaivelemaan varastosta omat käytetyt ruukut ja tosissaan tuunaamaan ne yrteilleni, jotka kaipaavat jo isompaa kasvualaa. 



1 kommentti: