maanantai 21. syyskuuta 2015

Syksyistä on


 On se vaan uskottava, että syksy on tullut. Aamuisin on hämärää, tänä aamuna sumuista, vettä tihuuttaa ja tuuli huuhtelee takin liepeitä. Vielä sentään uskaltauduin töihin ilman sukkia, mutta villatakki oli harteille kaivettava.

Kantarellikuvat ovat muistoja muutaman viikon takaa. Nyt metsä on ammottanut tyhjyyttään...mikä oikku lienee sinne tullut, sienen sientä ei ole syyskuun alun jälkeen ollut (vaikka sadetta on saatu)...


 Pihalla sentään joku jaksaa vielä kukkia. Muutamia pelargoneja olen kantanut sisälle, ja muutaman kesäkukka-amppelin heitin kompostiin. Samettikukat ovat tyytyväisiä, ilmeisesti pimenevät illat eivät noita haittaa.


Luulin viileän kesän vaikuttaneen tomaattisatoon, mutta nyt näyttää ihan kohtuulliselta heidänkin kohdallaan. Ulkona kesänsä viettäneet amppelitomaatit antavat satoa, tosin vihreitäkin joukossa on runsaasti. Joutuu varmaan viimevuotiseen tapaan virittelemään sisätiloihin noita kypsymään jahka yöpakkasia alkaa  esiintyä.


Nyt kohti uutta viikkoa. Se onkin viimeinen kokonainen syyskuun viikko. Ensi viikolla onkin jo lokakuu! Kuu, joka tuo tullessaan ainakin viikonmittaisen huilin loman muodossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti