perjantai 11. syyskuuta 2015

Muumimuki poikineen

 Olipa löytöjen löytö ja ihanuuksien ihanuus, kun vierailin taannoin Keskisen Kyläkaupalla Tuurissa. Siellä on nimittäin näytillä Vesa Keskisen Muumimukikokoelma, ja kylläpä se olikin vaikuttava. Erityisesti nuo vanhemmat ja harvinaisemmat mukit olivat ihastuttavia. Oma muumimukikokoelma on huomattavasti pienempi, eikä todellakaan sisällä harvinaisuuksia. Ai, niin paitsi "rillimukin" onnistuin muutama vuosi takaperin hankkimaan ihan sattumalta. En kyllä silloin vielä osannut arvata, millaisesta "harvinaisuudesta" on kyse, lähinnä itseäni ihastutti kiva, pieni yksityiskohta mukin sisäpinnalla. 
Omat muumimukini ovat käyttömukeja (paitsi rillimuki!). Tykkään tosi paljon, kun aamulla voin valita fiiliksen mukaan jonkin tutun muumihahmon kahviseuraksi :)
Muumeissa on vain se jokin... Ihailen netissä noita harvinaisuuksia, mutta en olisi valmis maksamaan mukeista kymmeniä, jopa satoja euroja. Kirppareita kiertäessäni tsekkaan kyllä aina muumimukit, jos niitä tarjolla on ja tänä kesänä kyllä satuinkin löytämään jo tuotannosta poistuneen keltaisen Niiskuneitimukin. Niiskuneiti vaihtoi omistajaa kahdeksalla eurolla, mielestäni ei todellakaan paha hinta :) Mikäli tälläisiä löytöjä osuisi kohdalle, niin olisipas se sattuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti