keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kasvimietteittä

Nyt olen istutushommieni kanssa varsin myöhässä... Huhtikuuta mennään jo hyvän matkaa ja minä vasta tuumailen, mitä sitä istuttaisi kasvamaan. Basilikaa olen kasvattanut monena kesänä, joten se on tämänkin kasvukauden vakkariyrtti. Löysin puutarhamyymälästä kanelibasilikaa ja ostin pussin siemeniä kokeiltavaksi. Kanelibasilikan lisäksi sitruunabasilika ja isolehtinen maustebasilika pääsevät ruukkuihin. Tykkään basilikasta tomaatin kanssa kesäisissä salaateissa ja jonkun kerran olen myös kuivattanut basilikaa talven pitsoihin laitettavaksi.
Lisäksi minulle "uutuutena" laitan ruohosipulia. Itse en sipulista tykkää, mutta koska joku meillä tykkää siitä, niin ruukkuun vaan :)
Kukkapuolelta Samettikukka on vakkari. Mikäli hommaan muutaman tomaatin taimen, niin samettikukka on tomaatin "paras kaveri". Viihtyvät keskenään ja samettikukat kuulema torjuvat tomaatin vihulaisia.... Sitten Mustasilmäsusannaa, joka on varsin vaativa kasvatettava. Saa nähdä onnistunko tänä vuonna, vai venyvätkö taimet hentoisiksi ja katkeavat ennen kuin ehdin niitä ulos laittamaan... ;) Monena vuonna olen onnistunut myös kylmättämään Henttosen taimet, jos ei ihan yöpakkasissa, niin kylmän tuulen ansiosta.
Isoköynnöskrassi on "varma valinta" , yleensä varsin kiitollinen ja helposti kasvava kukka. Pitää vaan muistaa tehdä tukiviritelmiä ruukkuihin.
Oston myös KääpiöAurongonkulan siemeniä. Ajattelen laittavani niitä isoon ruukkuun, ja ruukun sitten terassille. Jossain oli kiva idea auringonkukkaruukusta, jossa kukat olivat noin 30-40 cm korkuisia ja kivan näköisiä terassilla.
Ja vielä viimeisimpänä löytönä Peikonkukkanen, muistuttaa kovasti päivänkakkaran, mutta on kooltaan pienempi ja tiheäkasvuisempi. Bongasin tuon kasvihyllystä, kun vieressäni ollut nainen etsi varta vasten kyseistä kukkaa. Toivoa siis sopii, että Peikonkakkarat onnistuvat :)
No, mutta nyt vielä se suurin ponnistus, eli siementen istuttaminen ja ennen kaikkea tilan raivaaminen ja löytäminen tästä huushollista....Mullaksi otin kokeiluun paljon esillä olevan grobioottimullan. Pussissa luvataan kasveille hyvää kasvua ekologisella otteella. Ainakin multa tuoksuu tosi muhevalle mullalle. Jos siihen on luottamista, niin satoa on tulossa kovasti. :) Nyt vaan taimikippoja täyttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti