sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Rotinapullaa ja viemisiä

Ystäväni sai joulukuun alussa vauvan, ja huomenna minut on kutsuttu poikaa katsomaan :) Koska mieleni on tehnyt leipoa jo useampana päivänä pullaa, päätin että vien rotinoiksi pullakranssin. Useammassa joululehdessä oli tehty pulla kranssin muotoon ja niinpä minäkin päätin kokeilla hieman erilaista "muotoa"  pullassa. Pullakranssin ohje on ihan perinteinen kanelipullien ohje, mutta en tehnytkään yksittäisiä pullia, vaan halkaisin voi-sokeri-kaneli tangon pituussuunnassa kahtia ja kiepsautin ne kranssin muotoon. Päälle raesokeria ja uuniin paistumaan. 

 




Uunituoreen pullan tuoksu on kyllä yksi ihanimmista "kotituoksuista".  Onneksi taikina oli sen verran iso, että siitä sai kaksi kranssia. Nyt voikin sitten iltapalaksi nautiskella lämmintä pullaa!

Pullan kera vien pienelle pojalle jo kesällä valmistuneen vauvan peiton, sekä eilen valmistuneet junasukat. Junasukat on tehty Pikkusisko-langasta, ja ohjeen löysin netistä. Huomiseksi on taas luvattu pakastuvaa keliä, joten toivottavasti villaiset viemiset osuvat kohdalleen :)



1 kommentti:

  1. ♥onpa ihanat rotinat,♥..enpä olekkaan kuullut vähään aikaan tuota hauskaa sanaa :)

    VastaaPoista