sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Aika Amarylliksen ja Lovviisan -arvonta

Helppo muistaa, että tänä vuonna istutin Amarylliksen sipulit isänpäivänä. Jemmasin sipuleita ulkona ja jääkaapissa syyskuun lopulta asti. Kukkakaupan mukaan Amarylliksen kasvu kestää noin 5-6 viikkoa, joten ajattelin, joulua silmällä pitäen, että nyt on sopiva aika istuttaa. Ainahan kasvua voi toppuutella siirtämällä ruukun kylmempään, jos kasvu näyttää liian nopsalta.



Sen tarkempaa käsitystä lajin nimestä minulla ei ole, ainoastaan sen tiedän, että sipuleista pitäisi tulla kaksivanaisia ja punaisia. Molemmissa sipuleissa näyttää ainakin alku olevan, joten toivoa sopii, että sieltä kohta alkaa varsi nousta. Ruukkujen koristus, eli sammal saa vielä odottaa, lisäilen niitä sitten myöhemmin. Oli muuten viisautta kerätä sammaleet viime viikon lopulla, sillä täällä on taas maa valkoinen perjantain ja lauantain tuiskusta.

Marraskuun pimeyteen vinkkaan myös Lovviisan Kammarin kivasta arvonnasta täällä http://lovviisankammari.blogspot.fi/2014/11/arvonta-kammarissa.html  mikäli pistäydyit täällä niin linkaa myös tuonne...

1 kommentti: