lauantai 25. lokakuuta 2014

Taikasormet Kädentaitomessuilla

Syksyn kässämessukausi alkoi tänään, kun vuorossa oli Joensuun Kädentaitomessut, Joensuun Areenalla. Koska olen käynyt messuilla useana vuonna, niin tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Puolen päivän aikaan lippukassalle oli hieman jonoa, mutta nopeasti jono veti ja pääsin tutustumaan tarjontaan. Positiivinen yllätys oli askartelu- ja helmitarvikkeiden tarjonta. Helmitarvikkeita varsinkin oli useammalla myyjällä. Itseäni helmityöt eivät ole viimeaikoina niin kovin kiinnostaneet, mutta ainahan tarjolla olevia helmiä on pakko katsella ja ihailla. Lankesin kuitenkin ostamaan pari kirjanmerkkiaihetta, kun sopivasti sattui kohdalle.
Samalla myyjällä oli myös edullisia kukkaron kehyksiä, joita ehdin napata vain yhden... muut olivat sopivasti jo menneet...


Askartelupuolelta hommasin Marianne Designin stanssin ja Pion´n jouluaiheisen paperin. Lisäksi pitsinauhaa ei koskaan voi olla liikaa, joten parimetriä hopeanväristä pitsinauhaa lähti myös matkaan. Kivoja joulukortti-ideoita myyntipisteissä oli runsaasti. Tuntuu, että kuuset ja porot ovat tänä vuonna joulukorteissa must-juttuja. Jotain kai kertoo se, että poro-stanssit olivat loppu, ja uutta tilausta tehneet kauppiaat eivät olleet varmoja saavatko vielä tämän joulun myyntiin stansseja. Itsekin vähän mieluilin poroaihetta, mutta kivan idean sain tuohon kylä ja aita teemaankin.


Pahviset pienet rasiat ostin ajatuksella päällystää ne mosaiikilla ja voi olla, että kummityttö saa rasiassa jonkin korun joululahjana. Kiva idea tuokin, eikä saumauslaastia tarvita.


Mutta sitten se LÖYTÖ! Ei mikään uutuus-juttu, vaan idea joka minulla itsellä on ollut jo ajatuksissa pitkään. Nimittäin sattumalta huomasin, että messuilla oli tarjolla HotFix -silitysarkkeja!! Ja mielessä ajatus omatekemästä piposta, jossa kimalteleva villakoira! Ja koska samalta myyjältä sai vielä strasseja silitettäväksi erilaisiin materiaaleihin, niin olin aivan myyty!!! Mukaan lähti musta kimaltava silitysarkki, violetit strassit sekä violetti pipo. Saapa nähdä syntyykö näistä sellainen pipo, jonka idea mielessä on... :)


Kaiken kaikkiaan kiva päivä. Ainoa harmitus oli neulelankojen vähyys.  Lankoja oli tosi vähän tarjolla, ja nekin mitkä oli niin olivat harmittavasti akryylipohjaisia suurimmaksi osaksi. Eipä siis tarvinnut lankoja edes miettiä, että ostaisiko. No Thanks! Tosin kukkaro kiittää, että langat jäi ostamatta, ja hyvä niin sillä neulomattomia lankoja kun löytyy melkoisesti kotoakin.

1 kommentti:

  1. Oltiin samoilla messuilla :)
    Kukkaronkehyksiä olisin itsekin ostanut jos olisin nähnyt, vaan en nähnyt. Jäi tosi laihaksi ostokset muutenkin. Noita HotFixejä hiplailin, vaan kun oli vielä entisiä, niin jätin ostamatta. Enemmän olisi saanut olla käsityömateriaalia myytävänä. Valmiita tuotteitahan oli vaikka mitä.

    VastaaPoista