sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Muumilaatat

Tässä ne nyt on kaikkien Muumifanien ehdoton keräilykohde:  Arabian Muumi-seinälaatat.


Kiva idea (vaikkakin aika kallis ;)) Arabialta tuoda 13 erilaista muumihahmoa seinälaattoina markkinoille puolen vuoden välein viidessä jaksossa. Nyt julkaistut Muumimamma ja Muumipappa aloittavat koristepuun rakentumisen. Luin laatoista jo elokuussa ja ihastuin laatta-ideaan heti. Näen jo mielessäni seinänkin, johon kokoan oman muumipuuni. Tämänhetkinen kotini se ei ole, vaan jossain muualla  :).


Muumit jaksavat ilahduttaa aina vaan ja tämänkin puun teema on muumimaiseen tyyliin paljon syvempi kuin pelkkä koriste. Olen lukenut kesän aikana Tove Janssonin  tuotannosta mm. Kesäkirja-nimisen teoksen, joka kertoo kolmen eri sukupolven tarinaa kesäisellä Suomenlahden saarella. Kesäkirjassa Jansson kirjoittaa ihmisen elämänkaaren elämänmyönteisellä, osin vakavallakin otteella, säilyttäen lämpimän elämäntunteen koko kertomuksen ajan. Voin suositella kirjaa lukukokemukseksi.

 

Löysin jo keväällä kirpparilta satsin Muumikirjoja, ja nekin ovat olleet ahkeran lukemisen alla kesällä. Erityisesti Näkymätön lapsi kolahti. Jansson kirjoittaa vähäeleisesti ja jättää lukijalle paljon pohdiskeltavaa. Tykkään tosi paljon Tove Janssonin tyylistä. Seuraavaksi aion lukea Tove Janssonin elämäkerran. Harmittaa, kun en ehtinyt Tove Janssonin näyttelyyn Ateneumiin, ja taitaa Muumimukienkin näyttely sulkeutua ennen kuin Helsinkiin seuraavan kerran on reissua.


1 kommentti: