perjantai 27. toukokuuta 2016

Pensasmustikat

Nyt on kuulkaas lyhyt matka marja-apajille. Istutin näet jo viikko sitten kotiutetut pensasmustikan taimet. 


Innostuin työpäivän jälkeen lapioimaan ja kaivamaan oikein kunnolla. Tuossa istutuspaikalla oli viime syksynä leikatut  ja nyt tänään kaivetut spirellapensaat. Mies ehdotti minikaivurin tilaamista tai ainakin juurijyrsijän vuokraamista juurien poissaamiseksi, mutta päätin, että kokeilen ihan perinteistä nainen ja lapio -menetelmää. Ja kyllä kannatti, tosin yhden lapion sain poikki, mutta toinen kesti paremmin. Eikä aikaakaan mennyt kuin pari tuntia. Sää oli oikein sopiva, viileähkö, mutta huomenna luvattu lämpenevää. Niinpä tuokin puolsi juuri tätä iltaa puutarhahommille. 



Kuoppiin levitin rodo-multaa, kun luin pensasmustikoista, että ne tykkäävät happamasta maasta, jonka PH on alle 5. Pitää kyllä todeta, että olen noiden mustikoiden kanssa ihan netin varassa, en ole ennen törmännyt oikein missään pensasmustikoihin, mutta into kasvattaa omia mustikoita on kova. Toivottavasti uurastus palkitaan....joskus. 



Kolme pensasta pihalla nyt nököttää. Kivaa puuhaa työviikon päätteeksi. Kaivaessani mietin jo pientä mansikkamaata tuohon viereen. Sitten olisivat molemmat herkkumarjat ihan käden ulottuvilla. 😊 
Istututin viikko sitten kasvulaatikoihin salaattia, joka näyttää olevan jo itänyt. Nyt lisäsin sitten porkkanan siemeniä (myöhäisempää lajia ja nauhalistana) sekä muutaman herneen ja tillin siemeniä. Laatikoihin jätin tilan avomaankurkuille, joiden istutusta on lykättävä reippaasti kesäkuun puolelle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti