lauantai 26. maaliskuuta 2016

TinyTim - lankalauantaina

Miksiköhän en ole aikaisempina vuosina hoksannut, että pääsiäisen pyhinä voi tehdä istututuksia, jotka on sitten helpompi muistaa, että milloin ne on istuttanut.... Paitsi tietysti, jos pääsiäinen sattuu "liian myöhäiseen" ajankohtaan, eli reippaasti huhtikuun puolelle. No, anyway tänään multaan pääsi kirsikkatomaattilaji TinyTim. Olen kasvattanut noita aikaisempina vuosinakin, ja sato oli muistaakseni ihan kohtuullinen, joten ajattelin luottaa tuttuun ja turvalliseen. Viime keväänä istutukset jäivät vähän huonolle tolalle, koska viime vuonna oli tähän aikaan muutto. Nyt sitten ajattelin, että  esikasvatan "ihan vaan vähän", mutta saapa nähdä maltanko pysyä "ihan vähässä". Kauppojen siemenhyllyjä on pakko aina vilkaista "ihan vähän", ja onhan tuolta jo jotain tullut kotiinkin asti. Samettikukkia, auringonkukkaa sekä basilikaa ainakin pitää kasvattaa. Nyt vaan maltan odottaa noiden istutusten kanssa huhtikuun puolelle, niin eivät ehdi venähtää turhan pitkiksi, sillä useana vuonna haasteellista on saada pitkät ja honkelot varret katkeamatta pihalle ruukkuihin. 
Pari viikkoa sitten istutetut herneet ovat ilahduttavasti venähtäneet, ja tuosta ruukusta on mukava napsia versoja salaattiin ja leivän päälle. 
Huomiseksi on luvattu auringonpaistetta ja plusasteita, joten huomenna täytyy suunnistaa retkeilemään.  Kivaa lankalauantaita, taidanpa kaivaa kutimet esiin, sillä siinäkin saralla projektia riittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti