perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulun herkkuja

Joulu alkaa olla takanapäin, mutta herkutella saa kai aina uuteen vuoteen saakka, eikös? Tein tänä jouluna muutamia minulle uusia kokeiluja herkkujen saralla.
Esimerkiksi näiden cakepopsien ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta, josta sitten itse muokkaillin oman näköisiä tikkareita. Punainen kuorrute on CandyMelts -suklaata, johon dippasin Omar-karkeista, kermasta ja Fazerina-keksimuruista valmistetun taikinan. Tykästyin tuohon CandyMeltsiin kovasti, sillä suklaa on mielestäni helpommin käsiteltävissä kuin tavallinen sulatettu taloussuklaa. Ja värejä noissa CandyMelts napeissa on vaikka minkälaisia. Pisteenä tikkarin päällä on kanelinmakuinen sokerihelmi.


Toinen tämän joulun herkku oli jo perinteeksi (toisena jouluna peräkkäin) muodostuneet villakoirapiparit.


 Koska meillä asuu mustavillakoira, on meidän villakoirapiparienkin oltava mustia :). Näihin käytin viime vuodesta poiketen Lidlin valmista piparitaikinaa, ja sitä aion kyllä käyttää ensi vuonnakin. Taikinaa oli helppo kaulita, ja taikinasta muotilla ottaminen oli helppoa, ohuetkaan kohdat eivät katkeilleet.

Molemmat herkut menivät työpaikalle, jossa ne kelpasivat heti.

Sitten tein pikkulahjoiksi Pinterestistä bongatun idean innoittamana karkkikelkkoja.  Piparminttukepit jalaksiksi ja pienempiä karkkeja kyytiin. Kiva pikku yllätys lahjojen päälle!Nämä herkut tällä erää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti