sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kotitekoista pestoa

Tänä kesänä basilika on kasvanut ihan hurjasti. Laitoin keväällä kolmea eri basilikalajia kasvamaan ja parhaimman sadon sain "Bigleaf" lajin siemenistä. Kasvatin basilikan kasvihuoneessa, mutta nostin ruukut pari viikkoa sitten terassille odottamaan jatkokäsittelyä. Basilikaa tuli siis sen verran runsaasti, että päätin kokeilla peston tekemistä. Netti on pullollaan erilaisia ohjeita, joten runsauden pula meinasi iskeä siitä, minkä ohjeen ottaa kokeiltavaksi. Päädyin ohjeeseen, johon laitettiin pinjan siemeniä, parmesan-juustoa ja oliiviöljyä. Valmistus oli helppoa; kaikki ainekset vaan tehosekoittimeen ja sekoitetaan. Lisäsin lopuksi hyppysellisen suolaa ja pippuria, joka antoi kivan vivahteen pestolle. Purkitin peston ja maistelin tuoreen leivän päällä, ja täytyy kyllä sanoa, että maku oli todella hyvä. Ohjeessa luvattiin, että itse tehty pesto on miljoona kertaa maistuvampaa kuin kaupan pesto ja niin kyllä onkin. Herkkua! 


Vielä tuolla on muutama ruukku, joten pitää varmaan vielä tehdä pestoa. Vaikka kyllä basilika maistuu tuoreenakin tomaatin kanssa. Omat tomaatit alkavat kypsyä pikkuhiljaa. Muutamia olen jo maistanut, mutta "pääsato" antaa vielä odotuttaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti