sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kuvansiirtokurssin tuotoksia

Oheisesta linkistä pääsee katsomaan kuvansiirtokurssin töitä. Osallistuin itse kurssille ja sovimme, että opettaja saa pistää blogiin näytille meidän töitä. Joten tässäpä inspiraatiota itselle ja toisille.
http://kasityoniloaopistossa.blogspot.fi/

Omia juttujani ovat ylläri, ylläri villakoirakuvat: tyyny ja nipsukukkaro.

Vaihteeksi aplikointiin valmistautumista

Kankaat ovat vieneet viime viikkoina minut mukanaan. Tilkkutyökurssilla tehtävät jutut jalostuvat aina viikolla ja seuraavalla kurssikerralla on sitten taas kokeiltava uusia juttuja. Viime kerralla kokeiltiin paper piecing -tekniikkaa, mutta jostain syystä alun innostus on tuota tekniikkaa kohti laskenut. Liian monimutkaisesti ajateltavaa...en tiedä tuleeko harjoitustyöstäni kettua, mutta saa nyt nähdä. 

Sen sijaan koirantassu-peitto sai aplikaatiokuvakseen villakoiran! Ensin en ollut ajatellut peittoon mitään erikoista, mutta kurssin opettaja innosti kokeilemaan jotain aplikaatiokuvaa. Ja siitähän se idea taas karkasi. Tänään tein tuon mallin, silitin liimakankaan ja sovittelin "oikeaan" kohtaan. 


Ja olipahan mukava homma, ainakin tähän asti. Saa nähdä huomisen illan jälkeen, olenko vielä innoissani aplikaatioista tilkkutöissä. Väriksi tuohon villikseen tuli oranssi! En kyllä etukäteen sitä väriä valinnut, mutta tuttu käsityökauppias sitä minulle ehdotti, ja kun mallasin pakan väriä tilkkutyöhöni, niin hetihän se siihen natsasi. Kangasta jäi yli, josta tein kokeilua varten pari sydän-aplikaatiota. Ne sopivat vaikkapa patalappuihin. 


Siinäpä tuo nyt odottaa huomiseen. Toivottavasti aplikoiminen onnistuu, sillä tykkään kovasti tähänastisesta tekeleestä, ja haluan kovasti saada peiton valmiiksi. Jos hyvin käy, niin tänä keväänä saattaa valmistua pari pientä peittoa. Molemmat ovat hyvällä mallilla, ja jos vaan ompelukone suostuu yhteistyöhön, niin molemmat alkavat olla "viittä vaille valmiita". Nyt pitää vielä tsekata parin nettikaupan alennushinnat...yhtä kangaskuosia nimittäin tekisi mieli tilata... "seuraavaa projektia varten"...



sunnuntai 14. helmikuuta 2016

PaperPiecing

Olenpa taas innostunut uudesta! Mittailin ja viivailin uuden tilkkutyötekniikan, paperpiecingin. Valitsin tämän tekniikan opetteluun kettuaiheen. Kangasvarastossa on ihania oranssikankaita, joita haluan käyttää tähän. Onneksi olen malttanut mieleni, enkä ole silpunnut oransseja vielä mihinkään, vaan teen tuo ketun ensiksi ja sitten loput voi käyttää esim. hirsimökkiin. Hirsimökkitekniikkakin on vallan kiva, ja taipuu moneksi. 
Harsokangasta, lyijykynä ja tarkka viivain, siinä tärkeimmät työvälineet näin alkuvaiheessa. Sopivaan kokoon suurennettu malli ja homma alkaa alkuvalmisteluiden osalta olla siinä. Sain viime viikon tilkkuryhmän kokoontumisessa kotiläksyksi piirtää ketun harsokankaalle ja huomenna on tarkoitus sitten ommella noista paloista kettu. En kyllä yhtään tiedä miten, mutta intoa ainakin riittää, joten eiköhän tuosta kettu saada aikaiseksi. Opettaja piirsi "apuviivat" eli nuo sektorit, missä mikäkin pala otetaan käsittelyyn. Ketusta voisi syntyä tyyny tai kassi, saa nähdä kumpi?



Kivaa, mutta tarkkaa puuhaa tuo jäljentäminen on. Saapa nähdä, miten tuosta homma etenee. Seuraavaksi tikkausprojektin kimppuun. Tassuja pitäisi tikata useampi tänään, että sekin projekti etenisi sitten huomenna taas eteenpäin. 




tiistai 9. helmikuuta 2016

Koiranilmalla

Siinä missä toissapäivänä oli hiihtäjän hyvä hiihdellä, on keli vaihtunut ihan totaalisesti. Tänään taivaalta on tullut räntää ja vettä, mikä tarkoittaa inhottavan märkiä ja loskaista katuja. Sohjoa jokapaikassa ja kadun kulmat isoja rapakoita täynnä. En tykkää! Eikä koiruuskaan innostu ulkoilusta. Jos ei kova pakkanenkaan hyvä, niin ei myöskään lämpöasteinen sadekeli. Helmikuu on minusta vielä talvikuukausi, eli lunta ja pientä pakkasta kiitos! Tuntuu, kuin elettäisiin toista kertaa loka- ja marraskuun kelejä. 


No hyvä puoli on se, että voi keskittyä keskeneräisyyksiin. Tilkkutyössä on menossa tikkausvaihe. Tikkailen tassukuvioita, ja on kyllä kivaa hommaa. Oranssi on tämän hetken voimaväri. Eilisellä tilkkutyökurssilla valitsin seuraavan tekniikan, paper piecing, aiheeksi ketun! Saan leikata ja sommitella ainakin kolmenlaista oranssia kangasta kettuuni. Jospa se tästä vielä pakkaseksi muuttuu....

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Laskiaispullia!

Tänään tuli avattua tämän talven hiihtokausi! Tänä vuonna avaus menikin helmikuulle asti, "syytän" tammikuun pakkasia (en suinkaan omaa laiskuuttani!). No, jokatapauksessa yllättävän helpolta kymppikilsa tuntui, vaikka yleensä ensimmäinen hiihtokerta talvella tuntuu puhkuttavalta ja raskaalta. 
Eilen paistoin laskiaispullia laskettelumäkeen suunnanneelle porukalle. Oikaisin hieman, ja tein pullat valmiista raakapakastepullista, hyviä ovat nekin! Pullan tuoksu on ainakin samanlainen kuin itse leivotuissakin. Ajan säästämiseksi pullat valmistuivat nopeasti ja nopeaa oli noiden täyttäminenkin; kermavaahtoa sekä mansikkahilloa. Mantelimassa ei täällä oikein uppoa. 


Nyt jatkan tilkkuprojektejani, niitä on useampi työn alla. Mutta niin kuin sanottua; keskeneräisyyksiä riittää. Värit ovat vallanneet minut ihan täysin, viime viikkoina olen ollut tuttu näky kangaskaupassa. :) perjantaina piti ihan vaan poiketa hakemassa vanua, mutta toki kaupan palalaari oli kurkattava... Postailin noista löydöistä joku toinen kerta.