tiistai 29. joulukuuta 2015

Minipuuhia pakkaspäivänä

Kompensoin tänä vuonna tekemättä jäänyttä "oikeaa" piparkakkutaloa tekemällä joulun välipäivinä minikokoisen piparitalon Fimo-massasta. Ohje on Maria Malmströmin syksyn uudesta kirjasta Nukkekoti Väinölän joulu. Kirjassa on monia kivoja joulujuttuja pienoiskoossa toteutettavaksi. Ja vaikka ei aina ehtisi tai osaisi tehdäkään, niin kirja on kertakaikkisen ihastuttava jo pelkästään selattavaksikin. Minulla tuo kirja on kirjaston lainakirja, mutta voi olla, että joudun jossain vaiheessa hankkimaan kirjan ikiomaksi... ;) "Kuorrutuksessa" on helmiäisen väristä kohoväriä, jota töpöttelin uunipaistamisen jälkeen. 


Tein myös pienenpieniä joulutorttuja. Torttuja oli tosi mukava tehdä, ja noita olisin kyllä voinut tehdä vaikka kuinka paljon. Nämäkin on Fimo-massasta; valkoista ja ruskeaa sekoitettuna "taikinassa" ja "luumusydän" mustalla Fimolla. Tortut ja talo pitää vielä lakata, niin niistä tulee varmasti aika kivat. 
Tämäkin monella on kivaa hommaa, mistä vaan aikaa tähänkin harrastukseen liikenisi... ;) 




maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat

Kerrankin jotain valmista neulerintamalla :) nimittäin nämä Niina Laitisen ideoimat Joulukalenterisukat.


Neuloin sukat idean mukaisesti jokapäivä joulukuun ensimmäisestä päivästä aattoon saakka. Kiva idea, ja sopivan helppo kirjoneulemalli, että mielenkiinto säilyi ja homma ei tyssännyt liian vaikeaan malliin tai moniin eri lankoihin ja niiden sotkuihin. Joulukuun aamut oli jännittäviä, kun aamulla piti ensimmäiseksi tarkistaa, minkälainen malli tänään on neulottava. Lankana on 7 veikan punainen ja luonnonvalkoinen. Nämä oli kyllä sen verta mukavat tehdä, että olen miettinyt tekeväni toiset samanlaiset. Facebookissa moni neuloja on esitellyt omia sukkiaan ja idea raitalangan ja yksivärisen yhdistämisestä vaikuttaa aika kivalta.... Saapa nähdä kummat ehtivät ensin puikoille; Anelmaiset vai nämä? Luvattu on pakkasta, joten sen puoleen keli on mitä mainioin villasukkapuikottelulle.... Ja lomaakin on vielä viikko edessä :)


keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulunalusherkkuja!

Kyllä vaan on joulukuu kulunut äkkiä. Huomenna on jouluaatto ja sitten kohta uusivuosi. Lomapäivät ovat sujahtaneet kuusen hakemisessa, kyläillessä sekä jouluherkkuja tehden sekä maistellen. Viimeisimpinä herkkuna tein poropiirakoita sekä daim-suklaata. Voin suositella, herkullisia olívat kumpainenkin :) 


Poropiirakoiden ohje löytyi Yhteishyvän 12/2015 jouluruokaliitteestä. Näitä tein jopa pari satsia, koska olivat niin makoisia. 
Daimin ohjeen löysin ihan sattumoisin netistä, ja koska kaikki aineet löytyivät kaapista, niin pakkohan tuotakin oli kokeilla. Ohjeessa mantelijauhetta sekä sokeria ja hitunen suolaa. Päälle sulatin n. 150g maitosuklaata. Jääkaappijähmettymisen jälkeen leikkasin paloiksi ja nautinto kahvin kanssa on taattu! 
Tänään hankin loimusavustettua lohta ja liedellä kiehuu riisipuuro. Herkkuja siis tänäänkin luvassa.


Maa on hitusen verran valkoinen, joten josko sitä nyt valkoista joulua ainakin pienesti uskaltaisi toivoa?!

torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukortit vihdoinkin valmiina

Tänä vuonna joulukorttien teema oli kyllä hakusessa. Tein ja tein ja sitten totesin, että ei tälläistä ja ei kun uudestaan kortit mietinnän alle. Vihdoin ja viimein löysin kivan tähtimallin, josta jossakin blogissa oli tehty ikkunakoristeita.  Samaisessa blogissa vinkattiin, että nämä voisi olla kivoja pienempinäkin. Tuumasta toimeen ja voila tämmöisiä niistä sitten syntyi: tämän vuoden joulukorttiteema on siis tähti!


Tähtiä oli kiva taitella, ja tuo kolmiulotteisuus näyttää kortiss ihan kivalle. Tähdet ovat nopeita tehdä ja niinpä sarjatuotantona valmistuivatkin tämän vuoden kortit loppujen lopuksi nopsasti. Paperit ja korttipohjia olivat pääasiassa vanhoja, viime vuodelta, paitsi tuo piparipaperi on MajaDesignin tämän vuoden joulupapereita. Löytö Kädentaitomessuilta Tampereelta. Korttiaskartelu on ihan kivaa puuhaa, kunhan ideat on selvät. No, nyt nuo on kasassa ja voin keskittyä muihin juttuihin. Onhan tässä vielä kaikenlaista tehtävää. Innostuin Facebook-ryhmän villasukkajoulukalenterista, ja olen nyt sitten kaiken muun ohella koittanut neuloa sukkaa päivittäin. Se on kyllä koukuttava kalenteri, sillä joka aamu on heti herättyä pakko kurkistaa uuden päivän mallia. Usein neulominen vaan venyy kymppiuutisten aikoihin, sillä vasta silloin ehtii kunnolla istahtamaan ja nauttimaan uudesta kirjoneulemallista.


 
Nämä ovat sitten ns. ensimmäisen tuotannon kortteja, nämäkin kyllä päätyivät punaiseen kirjekuoreen odottamaan ensi maanantaita, jolloin laitan kortit matkaan.

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Voihan Piparit!

Kun ääni on poissa, mutta muuten jotakuinkin kondiksessa, voi keskittyä hiljaa ja huolella pipareiden paistoon. Tänään oli siis piparipäivä :) Ostin pari vuotta sitten puudelimuotin, jolla olen siitä lähtien tehnyt pipareita. Puudelipiparit saavat vielä mustan kuorrutteen. Kyllä, meillä piparit koristellaan mustiksi, koska kotona asuu musta villakoira, joten ei voi, eikä pysty muita värejä edes ajattelemaan... En tiedä, pitäisikö tehdä vielä toinen satsi jotain muita kuvioita ja päällystää ne puolestaan jouluisimmilla ja värikkäämmillä kuorrutteilla. Pipareiden leipominen on kyllä mukavaa puuhaa, vaikka itsessään pipareita meillä syödään aika vähän, mutta silti joka vuosi niitä on saatava tehdä. Joulun tuoksuihin kuuluu ehdottomasti pipareiden tuoksu, ja nyt meillä leijailee juuri se. 


Kivaa puuhaa näin arjen keskellä. Vielä reilu viikko töitä ja sitten laskeuduin joululomalle. Jippii!!! Paljon on tosin hommia ennen kuin voi huokaista, mutta ehkäpä tässä ennättää... Joulukortit sentään ovat jo valmiina kuoressaan odottamassa postimerkkiä. Pitääpä muuten muistaa kuvata ja laittaa näytille, että ensi vuonna sitten muistaa millaisia tänä vuonna tuli tehtyä :)



sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyvää itsenäisyyspäivää

Huolimatta vaakatasossa ujeltavasta tuulesta ja vesisateesta, sisätiloissa on lämmintä! Tämä päivä on mennyt perinteisesti töiden parissa kotitoimistossa, mutta myös aamupäivän ulkoilu oli piristävää. Olen tehnyt aina joulukortit valmiiksi itsenäisyyspäivänä, mutta tänä vuonna en taida ehtiä enkä jaksaa, sillä flunssa koputtelee jäsenissä ja olo on aika vetämätön. Nytkö se sitten iskee??? Onneksi Linnan juhlia voi katsella villashaalin alta ja lämmin glögi kuuluu ehdottomasti telkkari-iltaan. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!