lauantai 23. toukokuuta 2015

Kirppissaldoa


Kirpparikierrokselta tarttui jälleen kivat ostokset mukaan. Nimittän kolme Marimekon käsipyyhettä löytyi pikaisella visiitiltä kirpparille. Etenkin nuo kaksi ruskearaitaista pyyhettä sykähdytti 😄. Olen pitkään haeskellut Marimekon raitapyyhkeitä, ja etenkin noita ruskeasävyisiä. Ja voitte kuvitella, mikä riemu syntyi, kun nuo pyyhkeet bongasin! Eikä hintakaan päätä huimannut, sillä molemmat pyyhkeet maksoivat yhteensä 3 euroa! 

Voi, että miten pienistä jutuista sitä voi tulla iloiseksi 😍! 




tiistai 19. toukokuuta 2015

Pihan ihmetyksiä

Viikonlopun pilvinen sää muuttui eilen odotetun mukaisesti sateiseksi. Taivaalta vihmoi vettä aamulla ihan kaatamalla. Iltapäivää kohden sade laantui ja illalla olikin jo sateen raikas sää. Viikonloppuna tuli kuvattua pihalla kasvua aloittavia kasveja. Koska piha on minulle uusi, odotan jännityksellä, mitä kaikkea maasta versoaa.. Ainakin nämä kasvit ovat jo näkyvissä, ja nämä luulen tunnistavani...

 Nämä lienevät pionin alkuja! Olen useana vuonna peräkkäin haaveillut pionipenkistä ja nyt näyttää siltä, että tuo haave toteutuu. Pionia puskee maasta oikein ryppäänä :)


 Ylhäällä puolestaan kuunliljoja (?) Noitakin on tulossa paljon! En niinkään tykkää kuunliljojen kukista, mutta lehdistä senkin edestä. Kuunliljan lehdet ovat jotenkin hienostuneen siroja, vaikka samalla massiivisen isoja. Lajista en kyllä osaa sanoa mitään. Jokin kirjavalehtinen olisi aika kiva...

 Vuorenkilpi aloittelee myös kukintaansa. Kukkien pinkkiväri on kiva piriste vihreyden keskellä. Naapurissa näyttää kyllä Vuorenkilpi olevan enenmmän kukassaan kuin meillä. Hmm, mistähän se voisi johtua?

 Raparperit ovat jotenkin vielä vaatimattomia. Johtuneeko maan ravinneköyhyydestä vai mistä, mutta tuntuu, että nuo mitä meidän pihamaalla kasvaa ovat varsin rimppakinttuisia. Nooh, ehkäpä noista vielä hyvä tulee ja saan omasta maasta poimituista raperpereista piirakkaa...


Nämä on pihalla ihan parhaita! Nimittäin kaksi omenapuuta, jotka aloittavat puskea lehtiään. Omenapuiden lehtien puhkeamista olen odottanut jo jonkin aikaa, ja viimeinkin viime viikon lopulla silmuja on näkyvissä! Nyt vaan lämpöä lisää, pliis! Omenapuiden lajikkeista minulla ei ole harmaintakaan ajatusta. Toiveena olisi saada muutama oma omena! Saa nähdä, kuinka käy.



Kevät on kyllä ihan parasta aikaa luonnon puolesta. Joka päivä tapahtuu jotakin uutta ja ihmeellistä kasvun saralla. Tänä aamuna näytti taas eilistä aamua vihreämmältä. Työmatkalla on kiva havainnoida puita, jotka vihertävät päivä päivemmältä enemmän. Josko sitä tänään taas jotain hommia pihalla puurtaisi...

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kasvimaa kasvulavasta

Tämä päivä meni pihahommissa. Muokattiin maata aidan vierestä, ja saatiin aikaiseksi siihen kasvulava! Kasvulava tai kehikko, mikä nyt sitten oikea termi lieneekään on valmistunut hieman aikaisemmin. Lehtikuusesta rakennettu kehikko on omiaan tuohon pihalle. Kestää kuuleman mukaan hyvin sadetta ja talviolosuhteita, joten ei sitten sen kummenmin tule käsiteltyä tuon lavan pintaa. Samalla raparperit ja herukkapensaat saivat "uutta" multaa juurillensa tuosta alasta.  Tänä kesänä mennään yhdellä kasvulavalla, ja jos homma toimii, eli saan satoa ja rusakot eivät syö istutuksia, niin ensi kesäksi sitten toinen tuohon viereen :)





Kuopan pohjalle laitoin juurikangasta estämään rikkaruohojen kasvua, ja ensi viikolla on tarkoitus saada jostain hevosenlantaa ja sitten laittaa mullan kanssa sitä sekaisin. Sitten pääseekin istutushommiin. Ainakin salaattia haluan laatikkoon laittaa, ja ehkä kurpitsan valmiin taimen. Saisivat vaan nuo ilmat lämmetä, että ulkona tarkenisi. Tänäänkin sateeton keli kyllä, mutta tuuli varsin navakka. Aamupäivällä pistäydyin puutarhalla, mutta en vielä ostanut mitään. sitä kun ei jaksa/viitsi/muista nostella ruukkuja sisätiloihin iltaisin ;)



sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Marimekko-löytö!

Kylläpä oli tuuria matkassa viime viikon kirpparireissulla! Satuin juuri sopivasti paikalle, kun näin että myyntiin laitettiin Marimekon Satulakankaasta tehdyt verhokapat. Kappoja oli kaksin kappalein, ja koska Satulakangas on yksi evergreen suosikkini, niin enpä juuri miettinyt ostanko vaiko en. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä sain molemmat kapat yhteensä 15 eurolla, ja yhteismittaa kapoilla on noin neljä metriä. Hyvä löytö mielestäni. Värikin miellyttää kovasti, hempeä pinkki on juuri sopivan passeli työhuoneeseen. Kävin vielä eilen ostamassa Lidlistä pinkkejä pelargonioita, jotka nyt nököttävät tuossa ikkunan edessä. Tänne on luvattu ensi viikolla jo +15 astetta, joten ensi viikolla voi aloittaa varovaisen taimien ulkoiluttamisen :)



perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappuherkuttelua

Eilen vapun aattona viettettiin grillikauden avajaisia. Meillä on perinteiseen tapaan kaivettu grilli varastosta juuri vappuna, satoi tai paistoi. Onneksi eilen paistoi :) Tein parsasta piirakkaa, joka maistui grilliherkkujen kanssa todella hyvältä. Parsa ja smetana-kuorrute, jossa mausteena tinjamia sopi erinomaisesti yhteen. 


 Meillä oli pari vierasta kylästä, ja päätin parsan ohella tehdä omatekoisia lihapullia. Keksin laittaa (tosi omaperäinen idea... ;)) lihapullat tarjolle coctail-tikkuihin juuston ja viinirypäleiden kera. Salaattina rucolaa, valkohomejuustoa, päärynöiden ja saksanpähkinöiden kanssa. Nam! Näitä on myös tänään nautiskeltu ja jännitellään, miten Suomen käy Usa:ta vastaa jääkiekon MM-ottelun avauksessa. Toivotaan suotuisia tuulia  Ostravaan Suomen jääkiekkojoukkueelle!



Ja, hei, sehän on jo toukokuu! Tervetuloa vaan!