lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hello, Forest!

Tänään vietetään kansainvälistä Metsäpäivää. Omapa hyvä, että metsällekin on olemassa oma päivänsä. Koleahkosta säästä ja tuulesta huolimatta tänäänkin ulkoiltiin koirulin kanssa missäpä muuallakaan kuin metsässä. Hanki kestää edelleen, vaikka kyllä nuo lumet viikossa ovat sulaneet taas hieman.

Mikähän juttu siinä tuossa metsässä on? Wikipedian määrittelyn mukaan kyse on biotoopista, joka koostuu pitkistä yleensä puurunkoisista kasveista, joiden latvusto muodostaa yhtenäisen peitteen. Metsät puhdistavat ilmaa, joten metsä on tärkeä eliöstön hengissä säilymiselle.
Viisaita sanoja, itse miellän metsän enemmän paikaksi, joka on täynnä sellaista hiljaisuutta, jota nykyään ei muualla ole. Hiljaisuutta, tuulen huminaa ja loputonta äärettömyyttä, sitä metsä edustaa minulle. Liikun mielelläni metsässä, kaikessa rauhassa pysähdellen ja ihmetellen. Tykkään kaikkien vuodenaikojen vaihtelusta metsässä. Keväällä heräävä metsä tai talviunille vaipuva metsä, yhtä kaikki  jokaisessa vuodenajassa metsässä oma tunnelmansa.
Hyvä Metsä! Iloa metsänpäivänä!






maanantai 16. maaliskuuta 2015

Muumi tapetti-inspiraatiota



Kevään myötä olen inspiroitunut selailemaan ja ihastelemaan erilaisia tapettikuoseja. Muumibuumi jatkuu edelleen (eikä kyllä haittaa yhtään ;)) Selailin netistä erilaisia tapettikuoseja, ja törmäsin oheiseen Nuuskamuikkuseen...


                                            06sandudd 2 muumi                                             


                                     Sandudd on tuonut markkoinoille oheisen Moomin -sarjan, ja jokin tässä mallistossa ja tuossa nimenomaisessa tapetissa viehättää. Ehkä se on tuo tekstin ja kuvan yhteensopivuus, ja harmonia, joka inspiroi. Tai sitten vaan noissa Muumeissa on jotain sellaista, mikä vetää puoleensa. Tämä tapetti sopisi mielestäni makuuhuoneeseen, kenties yhdenvärisen samansointuiseen värimaailmaan. Valmistajan sivuilla korostetaan, että tapetti on suomalainen avainlipputuote, joten senkin puolesta tapettia voisi harkita, jos innostuisi sisustamaan...

Tuota tapettikuosia piti käydä paikanpäällä ihastelemassa paikallisessa tapettikaupassa, ja kyllä se "livenäkin" vaikutti tosi kivalta. Väriskaalaa on useampaa, itseäni viehättää eniten tuo harmaan ja hopeanvärinen liitto. Tykkään!

Valmistajan sivuilla luvataan, että tapetit ovat hengittäviä kuitutapetteja, jotka on helppo kiinnittää ” rullasta suoraan seinään ” menetelmällä. Tarkoittaako tuo siis sitä, että vähäisemmalläkin liisteröimiskokemuksella tapetointi onnistuisi... Hmmmm, harkintaan menee ;)

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Parasta just nyt: Hankiaiset!

Ihan huikean aurinkoinen päivä takana! Päivä, jolloin oli ihan pakko päästä ulkoilemaan, ja mikä parasta hanget kannattavat! Viime viikon yöpakkasten ansiota on, että täällä on hankiaiset. Hanki kantoi tänään ja niinpä päätinkin, että työhommia, jotka olin suunnitellut päivällä tehtäväksi, tehdäänkin nyt illalla. Auringon paistetta oli pakko päästä tankkaamaan, ja niinpä suuntasinkin karvakaverin kanssa ulkoilemaan.



Maisema näyttäytyy ihan eri tavalla, kun poikkeaa tutuilta reiteiltä pellolle tai metsän siimekseen. Katselee ympärilleen, kohottaa katseensa ylös tai laskee sen alas. Auringolla on ihmeellinen kyky antaa juuri sitä energiaa, jota tähän aikaan tarvitsee. Sopivalla annoksella luottamus siihen, että kevät on käsillä ja siitä hetken kuluttua saapuu kesä <3



Ihastelin pajunkissoja, kuuntelin talitinttien titityytä ja nautin valkoisesta hohtavasta hangesta. Aurinko lämmitti kivasti istuskellessani laavulla. Nyt jaksaa taas puurtaa esseiden parissa, urakka edessä, mutta mieli virkistyneenä jaksaa!


maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kesäpesä-arvonta

Eikös näytäkin aivan hurmaavalta Ilona Pietiläisen uuden kirjan kansi:








Ja sisältö on varmasti yhtä ihanaa luettavaa ja katseltavaa kuin aikaisemminkin. Ilonan blogissa on käynnissä arvonta, jossa voit voittaa tämän kirjan painotuoreena itsellesi http://valkoinenpuutalokoti.blogspot.fi/2015/03/kesapesan-arvontaa.html Klikkaapa itsesi tuonne ja osallistu arvontaan!

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lomasaldo

Tällä lomaviikolla ei kyllä aurinko juurikaan pilvien takaa paistanut. Päinvastoin, yleistila oli harmaata, räntäsadetta ja vesitihkua. No, jokatapauksessa viikko vierähti leväten, eli hieman askartelua, neulomista, ulkoilua ja UIMISTA!  Kyllä vaan viikon aikana kävin neljä kertaa uimahallissa, joista kaksi aamulla klo 6. Kilometrejä on tähän mennessä kertynyt 17.4 km!!! Aamu-uinnissa on kyllä jotain maagista, uimassa kun ulkona on vielä pimeän ja hämärän sävyjä, lämmin sauna uinnin päätteeksi ja tietoisuus siitä, että päivä on vasta alussa ja kuntoilu on suoritettu. Kivvaa!!! Yritän ehtiä ensi viikollakin, harmittavasti vaan työ sanelee harrastuksen ehtoja, joten  aamu-uinti rajoittuu max yhteen kertaan :(
Kuluneen viikon sävyillä valmistuivat nämä sukat:


Vaikka en pidäkään harmaista päivistä, sateineen ja loskineen, niin villasukkien värinä harmaa on kyllä just passeli. Harmaan eri sävyt sukissa on mielestäni aikas kivat. Lanka on Novitan Nallea ja ohje noihin sukkiin on Novitan syksy 2014 -lehdestä. Sukkien varret on tehty käännettäväksi ja jalassa tuo varsiresori tuntuu tosi hyvältä, sopivan tukeva. Tuntuu, että varsi ei pääse löystymään, joten kumikengissä tuon mallinen varsi on ehdoton. Piti kuvata nuo sukat vielä harmaata hankea vasten, kun pihalla on vielä lumikasoja.... Eilisen ja tämän päivän aikana lumikasat ovat kyllä saaneet kyytiä, sillä täällä on satanut vettä ja eilisen illan kovan tuulen kanssa vesi oikein ryöppysi. Joten kevättä kohden, kevättä kohden!!

perjantai 6. maaliskuuta 2015

MM-huumaa ihan lähellä

Tällä viikolla olen viettänyt talvilomaa. Tällä viikolla alkoivat myös Ampumahiihdon MM-kisat.  Kontiolahdella hiihdettävien ampumahiihtokisojen avajaisia vietettiin toissa iltana Joensuun torilla. Ja koska kisat ovat ihan kotikulmilla, menin tietenkin paikan päälle töllistelemään Kaisa Mäkäräistä ja nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta. Tunnelmaa torilla kyllä olikin. Leuto keli houkutteli pimenevään iltaan reilusti 5000 ihmistä. Suosionosoitukset olivat suuret, kun Suomen lippua kantanut Kaisa ja muu joukkue saapuivat torille. Puheiden lisäksi illassa sävähdyttivät nosturin varassa hiihdelleet ilma-akrobaatit ja pienimuotoinen valoshow. Toivottavasti Kaisa ja muut suomalaiset pärjäisivät kotikisoissa mahdollisimman hyvin. Jännä, että aikaisemmin en juurikaan ampumahiihtoa ole fanittanut, mutta nyt kun MM- kisat ovat Suomessa ja vielä tässä lähellä, tuntuu suorastaan velvollisuudelta seurata suomalaisten edesottamuksia itse kisoissa. Viikon päästä on jopa tarkoitus mennä paikan päälle katsomaan kilpailuja. Toivotaan, että jo ennen sitä Suomen mitalihanat aukeavat ja menestystä tulee enemmän kuin äsken päättyneissä maastohiihtojen MM-kisoista Falunista. Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin onhan tuo ampumahiihto vielä asteen jännempää kuin perinteinen hiihto. Ampumahiihdossa hiihtokunnon ja kestävyyden lisäksi urheilija tarvitsee vakaata kättä ja hermojen hallintaa. Jopas onkin monipuolinen laji :) Taidankin siirtyä tämän lajin kannattajaksi!






sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Maaliskuu haastaa kampanjaan

 Joo, ja en nyt puhu mistään vaalikampanjasta vaan Ui kesäksi kuntoon-kampanjasta, joka starttasi tänään valtakunnallisesti eri puolilla Suomen uimahalleja. Olen itse osallistunut muutamina viime vuosina enemmän ja vähemmän aktiivisemmin tähän. Tänä vuonna ajattelin, että josko talvilomaviikon käyttäisi sopivasti muiden juttujen ohella uimiseen, niin saisin ihan kivasti kilometrejä kasaan. Tavoitetta en aseta itselleni, koska maaliskuu on perinteisesti heti lomaviikon jälkeen työntäyteinen, joten turhaa stresssiä tästä ei sovi ottaa.
 

Tykkään uimisesta, itse asiassa se taitaa olla lempilajini kaikenkaikkiaan. Uinti on laji, joka tuntuu koko kropassa, antaa sopivasti haastetta veden vastuksen muodossa, siinä ei tule hiki, vaikka tehokasta se on. Lisäksi uinnin jälkeen saa palautua saunan löylyissä ja usein vielä kelluttelen treenin jälkeen altaassa, ja annan veden kannatella. Siis kaikin puolin mainiota urheilua. Eikä kustannuksetkaan ole päätä huimaavia. 
Tänään siis tämä alkoi, ja tänään matkaa kertyi uimalla 4,3 kilometriä.  Tänään uidessani tulin ajatelleeksi, että uimassa voisi käydä heti aamusta, aamu-uinnista saisi varmasti potkua päivään ja samalla päivän treeni tulisi tehtyä heti aamusta... hmm pitää ehkä kokeilla tulevalla viikolla :)