sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Porotyyny

Olen kovin tykästynyt tuohon Pentikin tyynynpäälliseen. Sain tyynynpäälisen tädiltäni lahjaksi jo syksyllä, mutta silloin se tuntui vielä jotenkin liian talviselta. Mutta nyt tammikuun pakkasilla porotyyny on ihana tuossa soffan nurkassa. Laitoin tyynynpäällisen sohvatyynyn päälle, ja näin "nuhjuisesta" tyynystä tuli ihan kuin uusi :) Villa on kyllä sopiva materiaali, paitsi vuodenaikaan kuin myös sisustukseen. Tykkään Pentikin sisustustuotteista, jotka ovat väreiltään maanläheisiä, ruskeat, harmaat ja valkoiset ovat lempisävyjäni. Villa tuntuu suloisen lämpöiseltä kun nostaa jalat tyynylle ;)

Tyynynpäälliset tuntuvat olevan tällä hetkellä itselleni "Se juttu", koska viimeviikon kirpparikieroksella löysin tosi kivan tyynynpäällisen. Ja juuri nyt tajusin, että en olekaan kuvannut saati postaillut viime aikaisia kirppislöytöjä, sillä onni on osunut kivasti kohdalle parilla viime kirppiskierroksella :) Pitääpä kuvata ja postata niitä juttuja lähitulevaisuudessa, nyt kohti tammikuun viimeistä viikkoa. Onneksi työn puolesta pitäisi olla rauhallisempaa kuin viime viikolla.



lauantai 17. tammikuuta 2015

Talven kirjakattausta

Viime viikkoina olen lukenut monta hyvää kirjaa, itseasiassa niin hyviä nuo kirjat on, että haluan blogata ne tänne blogiini ehdottomasti. Ehkä koskettavin kirjoista oli Pauliina Rauhalan Taivaslaulu.

Kirja on saanut paljon julkisuutta ja varmaan juuri sen takia halusinkin sen lukea. Kirja kertoo lestadiolaisperheen tarinan, lähinnä perheen äidin näkökulmasta kerrottuna. Kirja oli juuri niin hyvä ja koskettava kuin mitä arvostelut antoivat ymmärtää. Tuossa on kirja, joka kannattaa ehdottomasti lukea. Pitkästä aikaa kirja, jonka luin "kerralla".

Tällä hetkellä yöpöydällä on pari kirjaa, joista Anna-Leena Härkösen Kaikki Oikein on hyvin toisentyyppinen kuin Taivaslaulu. Kaikki oikein kertoo suomalaisen lottovoittajan tarinan. Pidän Härkösen tyylistä, huumoria riittää ja kirja on omalla tavallaan koukuttava, vaikka fiktiivinen tarina lieneekin jollain tasolla totuutta lottovoittajan elämästä kuvaava. Tätäkin voin suositella lämpimästi. Leena Lehtolaisen uusinta romaania en ole vielä ehtinyt lukemaan, joten sen postaus saa odottaa. Samoin oman postauksen paikka on myös Koko Suomi leipoo kirja, jota nyt voi selailla ihan pelkästään kuvien takia (nythän on tammikuu ja herkkulakko päällä). Useita ohjeita pitää kyllä testata jahka tässä kevättä ja kesää kohti mennään. Nyt ei jouda lukemaan, koska telkusta tulee, yhtä koukuttava kuin kirjat, Kingi!


tiistai 13. tammikuuta 2015

Pientä pintaremonttia


Meillä tehtiin viikonloppuna pientä pintaremonttia. Se tarkoittaa meidän kielessä todellakin pientä, eli oven karmien maalausta. Kaikkiaan maalasin kolmen oven listat ja karmit ihan perusvalkealla, koska entinenkin maali oli valkoista, niin jotenkin tuntui helpoimmalta vaihtoehdolta valita sama sävy. Onneksi valkoinen on aina ajaton värivalinta, vaikka kiva olisi kyllä joskus hieman repäistäkin ja vaihtaa värejä. Oven pielien maalaus on ollut To Do -listalla jo ainakin puoli vuotta, mutta nyt oli sitten ihan pakko toteuttaa tuo maalaaminen. Koska kylppäriremontti valmistui ennen joulua niin repsottavat ovenkarmit olivat kyllä tosi karmaisevan näköiset. No, nyt homma on tehty ja lopputulos ihan tyydyttävä, pariin kertaan maalaaminen oli kyllä järkihomma, sillä maalin kuivuttua lopputulos oli ehdottomasti parempi. 





sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Jäätävän kylmää

Ompas tänään ollut kylmä keli tuolla ulkona. Pakkasta on hiukan alle -20 astetta, mutta hyytävä tuuli saa ilman tuntumaan ainakin -30 pakkasasteelta. Ohessa muutama tunnelma räpsy kuluneilta pakkaspäiviltä. Vaikka ilma on kylmä ja ulos ei tee mieli mennä on luonto kyllä kertakaikkiaan kaunis. Ja kaupunkiluontokin näyttää kivalta. :) Onneksi sisähommia riittää, tänään olen puunaillut kotona pintoja ja neulonut sukkaa. Kyllä vaan hommaa riittää. :)






keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Simppeli huivi

Tämä huivi oli kyllä kiva ja joutuisa neuloa! Bongasin ohjeen Facebookin huivi-ryhmästä ja laitoin sen jouluaattona keskipäivällä puikoille. Katsoin telkusta Turun joulurauhan julistusta luodessani silmukoita ja muistan kuinka ajattelin, että parasta joulurauhan viettoa on istuskella kaikessa rauhassa kotisoffalla ja neuloa jotain helppoa kauniista langasta. Ja toden totta niin olikin, huivi nimittäin valmistui vajaassa viikossa (joka on minulle ihan ennätys :) ). Malli oli sopivan koukuttava, mutta samalla sellainen, että huivin saattoi hyvillä mielin jättää sohvalle kesken ja palata sitten neulomaan ilman että piti miettiä mihin jäinkään. Lanka on tilattu viime keväänä netistä, mutta yhtään en muista mistä nettikaupasta saati sitten että olisin tallettanut langan nimeä... :) Tykkään langan liukuvista väreistä ja sävyistä tosi paljon. Lankaa jäi 200g vyyhdistä hieman, mutta eipä siitä taida juuri mitään saada, menee jämälankaprojekteihin.
Kostuttelin ja muotoilin huivin ennen uutta vuotta ja otin sen Uudenvuodenpäivänä pingotuksesta. Kuvaaminen sen sijaan venähti, kuvaamaan ehdin(?) vasta loppiaisena. Varsinainen juhlapyhien huivi siis ;)



sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Rotinapullaa ja viemisiä

Ystäväni sai joulukuun alussa vauvan, ja huomenna minut on kutsuttu poikaa katsomaan :) Koska mieleni on tehnyt leipoa jo useampana päivänä pullaa, päätin että vien rotinoiksi pullakranssin. Useammassa joululehdessä oli tehty pulla kranssin muotoon ja niinpä minäkin päätin kokeilla hieman erilaista "muotoa"  pullassa. Pullakranssin ohje on ihan perinteinen kanelipullien ohje, mutta en tehnytkään yksittäisiä pullia, vaan halkaisin voi-sokeri-kaneli tangon pituussuunnassa kahtia ja kiepsautin ne kranssin muotoon. Päälle raesokeria ja uuniin paistumaan. 

 




Uunituoreen pullan tuoksu on kyllä yksi ihanimmista "kotituoksuista".  Onneksi taikina oli sen verran iso, että siitä sai kaksi kranssia. Nyt voikin sitten iltapalaksi nautiskella lämmintä pullaa!

Pullan kera vien pienelle pojalle jo kesällä valmistuneen vauvan peiton, sekä eilen valmistuneet junasukat. Junasukat on tehty Pikkusisko-langasta, ja ohjeen löysin netistä. Huomiseksi on taas luvattu pakastuvaa keliä, joten toivottavasti villaiset viemiset osuvat kohdalleen :)



torstai 1. tammikuuta 2015

Talolyhdyt

Sain nämä Riverdale-merkkiset talot joululahjaksi, ja nyt ne ovat koristaneet keittiön ikkunalauta. Olen aivan ihastunut taloihin, ja sen valoihin. Laitoin yhteisen valosarjan talojen sisään, mutta ensi jouluksi täytyy molempiin taloihin säätää omat valot, ettei talojen täydy elää samanlaisessa symbioosissa kuin nyt :).
 Noita taloja on kolmenkokoisia, ja tuossa on pieni ja keskimmäinen koko. Mietin,  josko nyt joulun jälkeen kotiuttasin vielä ison tai sitten tuollaisen pienen, niin saisin kivan kokonaisuuden aikaiseksi... Vaikka onhan nuo kaksikin todella kiva yhdistelmä. Voi olla, että en raaski laittaa taloja ollenkaan komeroon, vaan ne saavat paikkansa ympärivuotisessa sisustuksessa, nähtäväksi jää...ainakaan nyt en raaski laittaa niitä vielä pois, vaikka vähän jo valoja karsinkin pois. Uusi vuosi vaihtui plussakeleissä, nytkin lämpömittarissa on peräti +4 astetta, onneksi viikonlopuksi on luvattu pakastuivat ja ensi viikko näyttää taas talviselta!